Organisation

Even voorstellen / Introduction

Ik ben Ronald Halma en al vanuit mijn jeugd fanatiek modelspoorder en gepassioneerd modelbouwer. Ik doe dat voornamelijk met een Amerikaans thema en dat inmiddels vanaf 1998. Wat ik het leukste vind is het bouwen van Amerikaanse modelbanen speciaal voor tentoonstellingen. Dat begon met Eurospoor in Utrecht in 1999 en nog steeds ga ik enkele keren per jaar in binnen- en buitenland naar modeltreinen shows als exposant. De modelbanen die ik daarvoor gebouwd heb zijn in de schalen H0, 0, 0N30 en 1:55n3.

Ook heb ik vanaf 2009 t/m 2018 in de organisatie gezeten van de modeltreinexpo “On TraXS” van het Spoorwegmuseum in Utrecht. Daarbij was ik binnen het team mede-verantwoordelijk voor de uitgenodigde modelbanen.

Ergens kwam bij mij het idee om toch eens een eigen show te willen organiseren. Omdat er blijkbaar behoeft is aan een Amerikaanse conventie hier in Nederland heb ik besloten dat op te pakken en te gaan organiseren.

I’m Ronald Halma and from my youth on a fanatic model railroader and passionated modeler. My speciality is US style trains and I do that from 1998 on. The best part for me in model railroading is building American layouts especially for exhibitions. It started with Eurospoor Utrecht in 1999 and it still is what I do the best. Several times in a year I travel around Europe with one of my layouts on several exhibitions. My layouts are build in H0, 0, 0N30 and 1:55n3.

I also was part of the “On TraXS” organisation from 2009 untill 2018. There I was in a team and was co-responsible for the invited layouts.

Somewhere along the line I developed the idea to organize a trainshow myself, and because of the urge of a Dutch US convention I decided to going to organize that myself.

Mijn sidekick in de organisatie van deze conventie is Ronald Koerts en net als ik modelspoorder. Ronald is technisch goed onderlegd en is een meester met CAD. Hij doet dan ook de planning samen met mij en verzorgt ook de ontwerpen van flyers e.d. Zonder hem kan ik dit evenement niet organiseren.

My sidekick in this event is Ronald Koerts and as me a modelrailroader. Ronald is a real technician and a master with CAD drawings. He does the planning of the event with me and also does the flyers and posters. Without him I couldn’t do a event like this.